Havermoutkoekje

havermoutkoekjeRecept Havermoutkoek

3 koppen havermout
1 kop water
4 eieren
1/2 kopje honing
1 theelepel vanille poeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel keltisch zeezout

variaties:
een half kopje rozijnen, moerbeien, incabessen, gojibessen
stukjes klein gesneden gedroogde zuidvruchten zoals: vijgen, abrikozen, dadels
stukjes klein gesneden fruit: aardbeien, banaan, appel
noten en zaden: stukjes walnoot, hazelnoot, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten.
geraspte kokos, stukjes chocolade

Bereidingswijze:
Zet een avond ervoor de havermout in de week met een kop water. Klop de volgende morgen de eieren met het zoet, kaneel, zout, bakpoeder, kaneel en vanille.
Roer dit door de havermout. Roer nu de ingredienten onder het kopje variaties erdoorheen,  kies wat je lekker vind en meng verschillende met elkaar. Zo zitten
er vruchtjes, nootjes etc door de havermoutkoek heen, heerlijk!
Vet een bakblik in met kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in een voorverwarmde oven
30 minuten op 190 graden.
Laat het een beetje afkoelen en snij de koek in stukken en serveer.
De koek is ook ideaal als tussendoortje, of om mee te nemen naar je werk. Veel gezonder
en voedzamer dan een sultana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>