Havermout Crackers

± 27 Crackers

150 gram amandelen
150 gram havervlokken
300 gram havermout
75 gram sesamzaad
100 gram geraspte kaas
4 eieren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Voeg de havervlokken, 2/3 van het sesamzaad, de havermout en kaas erdoor. Voeg zout toe en de eieren.  Meng alles tot een stevig deeg en kneed even door. Leg het deeg op het bakblik en maak er met je handen een vierkante plak van. Leg een stuk bakpapier op het deeg en druk vervolgens met een zwaar voorwerp op het bakpapier. Zo wordt het deeg nog platter. Snij met een mes 12 gelijke stukken uit het deeg en bestrooi elke cracker met het sesamzaad. Bak de crackers in het midden van de oven gedurende 20-25 min.

Havermoutkoekje

havermoutkoekjeRecept Havermoutkoek

3 koppen havermout
1 kop water
4 eieren
1/2 kopje honing
1 theelepel vanille poeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel keltisch zeezout

variaties:
een half kopje rozijnen, moerbeien, incabessen, gojibessen
stukjes klein gesneden gedroogde zuidvruchten zoals: vijgen, abrikozen, dadels
stukjes klein gesneden fruit: aardbeien, banaan, appel
noten en zaden: stukjes walnoot, hazelnoot, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten.
geraspte kokos, stukjes chocolade

Bereidingswijze:
Zet een avond ervoor de havermout in de week met een kop water. Klop de volgende morgen de eieren met het zoet, kaneel, zout, bakpoeder, kaneel en vanille.
Roer dit door de havermout. Roer nu de ingredienten onder het kopje variaties erdoorheen,  kies wat je lekker vind en meng verschillende met elkaar. Zo zitten
er vruchtjes, nootjes etc door de havermoutkoek heen, heerlijk!
Vet een bakblik in met kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in een voorverwarmde oven
30 minuten op 190 graden.
Laat het een beetje afkoelen en snij de koek in stukken en serveer.
De koek is ook ideaal als tussendoortje, of om mee te nemen naar je werk. Veel gezonder
en voedzamer dan een sultana.